365 dagen winter: alles over de wintersport
freezingcold
 

Informatie over Obergurgl-Hochgurgl

Freezingcold.nl brengt u binnenkort informatie over het wintersportgebied Obergurgl-Hochgurgl.

Binnenkort komt er op freezingcold.nl informatie over skigebieden, op het ogenblik zijn er nog geen gegevens over Obergurgl-Hochgurgl.

Overzicht Obergurgl-Hochgurgl

Sneeuwhoogte dal: onbekend.
Sneeuwhoogte berg: onbekend.
Sneeuwtoestand: onbekend

Aantal gondels/kabinebanen: onbekend
Aantal stoeltjesliften: onbekend
Aantal sleepliften: onbekend

Over Ötztal

Met 3,1 miljoen overnachtingen (2,2 miljoen in de winter, 800.000 in de zomer) (2002) is het Ötztal het toeristencentrum van Tirol. In het noorden van het Ötztal is sprake van zowel zomer- als wintertoerisme, terwijl het zuiden van het dal zich vooral richt op de wintersport. Het toerisme is hiermee een belangrijke werkgever in het dal.

Sinds de bouw van de eerste stoeltjeslift van Sölden naar Hochsölden in 1948 zijn de transportinstallaties voortdurend uitgebreid. In de jaren zestig werd Hochgurgl en in de jaren zeventig werden de gletsjerskigebieden op de Rettenbachferner en de Tiefenbachferner op deze manier bereikbaar. Hierdoor werd de Rettenbachferner aan het wereldbekercircuit van het alpineskiën toegevoegd. In 1975 werd de kabelbaan naar de Acherkogl bij Oetz in gebruik genomen.

Alpineskiën

Het merendeel van de Nederlandse en Belgische toeristen die op skivakantie vertrekken en in de skistations van de Alpen eindigen gaan er ski�n op alpine wijze. Dit is anders dan de Noordse wijze. De alpineskiër staat op ski's die met een stevige binding gefixeerd worden aan een rigide skischoen die de skiër tot ten halve de kuit reikt. De skilatten zijn meestal meer dan 6 cm breed en hebben een ijzeren snede om het loopvlak. De alpineskiër skiet steeds op of in de buurt van geprepareerde pistes, waarlangs allerlei infrastructuur is gebouwd: skiliften, sneeuwkanonnen, bars en restaurants, EHBO-posten en andere veiligheidsvoorzieningen.

Sneeuwhoogte

De sneeuwval in de wintersportgebieden valt dit jaar wat tegen daarom zijn nog niet alle sneeuwhoogtes bekend. De komende dagen zal er volgens de prognoses sneeuw gaan vallen en dan kunnen we de sneeuwhoogte weer actueel gaan weergeven.

Sneeuwweetjes

Klimatologisch is weinig bekend over sneeuw. In vorige eeuwen kwam men niet op het idee een liniaal in de sneeuw te steken en pas halverwege de vorige eeuw begonnen de weerkundigen met het aanleggen van reeksen met sneeuwmetingen. In dagboeken uit de zeventiende en achttiende eeuw wordt wel vermeld of er sneeuw is gevallen en of dat veel was maar indertijd gaf sneeuw voor de samenleving veel minder problemen dan met het drukke verkeer tegenwoordig. Paard en slee waren vroeger ideaal om een weg te banen door de sneeuw en de grootste problemen ontstonden pas als de sneeuw ging smelten. Juist op de modderige wegen was er geen doorkomen aan. Meer sneeuwweetjes op de website van het KNMI.

Wintersportforum

Wil je ervaringen van anderen horen of heb je ervaringen met dit skigebied? Deel ze met anderen, bespreek het op het wintersportforum.

wintersport

wintersport.nl

wintersport links

 

Reisorganisaties

Bizztravel Camelot Husk Kras Snowtime
 

Deze pagina gaat over het wintersportgebied Obergurgl-Hochgurgl.