365 dagen winter: alles over de wintersport
freezingcold
 

Informatie over Ischgl-Silvretta Skiregion

Freezingcold.nl brengt u binnenkort informatie over het wintersportgebied Ischgl-Silvretta Skiregion.

Binnenkort komt er op freezingcold.nl informatie over skigebieden, op het ogenblik zijn er nog geen gegevens over Ischgl-Silvretta Skiregion.

Overzicht Ischgl-Silvretta Skiregion

Sneeuwhoogte dal: onbekend.
Sneeuwhoogte berg: onbekend.
Sneeuwtoestand: onbekend

Aantal gondels/kabinebanen: onbekend
Aantal stoeltjesliften: onbekend
Aantal sleepliften: onbekend

Over Ischgl

Ischgl is een gemeente in het district Landeck van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

Het is de belangrijkste plaats en het toeristencentrum in het Paznauntal. Vooral het skigebied tussen Ischgl en Samnaun, met meer dan 80 pistes, trekt veel wintersportgasten van over de hele wereld. Aan het eind van ieder skiseizoen vindt traditioneel een openlucht popconcert plaats bij het bergstation van de skigondels.

De plaats, met 1489 inwoners (2001), ligt op een terpachtige heuvel in de dalbodem, boven de samenvloeiing van de Fimberbach en de Trisanna, op 1376 meter hoogte. Ischgl betekent dan ook eiland (Insel in het Duits), omdat ten tijde van de Retoromanen (circa 9e eeuw) hier een meer rondom de heuvel lag. Bezienswaardig is de laatbarokke parochiekerk, die in 1775 werd gebouwd. De vroegere kerk ging in 1673 met een groot deel van het dorp in vlammen op.

Alpineskiën

Het merendeel van de Nederlandse en Belgische toeristen die op skivakantie vertrekken en in de skistations van de Alpen eindigen gaan er ski�n op alpine wijze. Dit is anders dan de Noordse wijze. De alpineskiër staat op ski's die met een stevige binding gefixeerd worden aan een rigide skischoen die de skiër tot ten halve de kuit reikt. De skilatten zijn meestal meer dan 6 cm breed en hebben een ijzeren snede om het loopvlak. De alpineskiër skiet steeds op of in de buurt van geprepareerde pistes, waarlangs allerlei infrastructuur is gebouwd: skiliften, sneeuwkanonnen, bars en restaurants, EHBO-posten en andere veiligheidsvoorzieningen.

Sneeuwhoogte

De sneeuwval in de wintersportgebieden valt dit jaar wat tegen daarom zijn nog niet alle sneeuwhoogtes bekend. De komende dagen zal er volgens de prognoses sneeuw gaan vallen en dan kunnen we de sneeuwhoogte weer actueel gaan weergeven.

Sneeuwweetjes

Klimatologisch is weinig bekend over sneeuw. In vorige eeuwen kwam men niet op het idee een liniaal in de sneeuw te steken en pas halverwege de vorige eeuw begonnen de weerkundigen met het aanleggen van reeksen met sneeuwmetingen. In dagboeken uit de zeventiende en achttiende eeuw wordt wel vermeld of er sneeuw is gevallen en of dat veel was maar indertijd gaf sneeuw voor de samenleving veel minder problemen dan met het drukke verkeer tegenwoordig. Paard en slee waren vroeger ideaal om een weg te banen door de sneeuw en de grootste problemen ontstonden pas als de sneeuw ging smelten. Juist op de modderige wegen was er geen doorkomen aan. Meer sneeuwweetjes op de website van het KNMI.

Wintersportforum

Wil je ervaringen van anderen horen of heb je ervaringen met dit skigebied? Deel ze met anderen, bespreek het op het wintersportforum.

wintersport

wintersport.nl

wintersport links

 

Reisorganisaties

Bizztravel Camelot Husk Kras Snowtime
 

Wist u dat?

De hoogste ski-piste ter wereld ligt op 5300 meter hoogte in Chacaltaya (Bolivia)

Deze pagina gaat over het wintersportgebied Ischgl-Silvretta Skiregion.